Allmänt
Privatperson – Här tillämpar vi Distansavtalslagen samt Konsumentköplagen. När du registrerat dig och gjort din beställning godkänner du också att vi lagrar dina uppgifter skyddade enligt GDPR.

Företag – Här gäller Köplagen, vilket innebär att avtal mellan företag gäller i första hand före lagen.

 

Leveranssätt och fraktkostnad
Man kan välja att få sin order hemskickad i postpaket/brev mot angiven fraktkostnad. Du kan också välja att hämta ut din order i butiken i Götene, detta är gratis. Vi skickar enbart inom Sverige.

Frakt
Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter postens portotabell för brev och paket.

Särskild fraktkostnad
Vapen: 900 kr
Ljuddämpare, pipa/vapendel: 450 kr

Vi kan i dagsläget inte skicka ammunition med våra fraktbolag.

 

Leveranstid
Normal leveranstid är cirka 2-5 arbetsdagar. Vi strävar alltid efter att skicka din order så snabbt som möjligt men under högsäsong kan leveranstiden bli något längre.

 

Vapenköp  
Reservation att vapen kan vara reserverade eller köpta via butik/telefon. Vid beställning av vapen på nätet kommer du att bli kontaktad av en säljare som kan bekräfta att vapnet du är intresserad av finns tillgängligt. När vapenbeställningen är klar och bekräftad skickar vi in licensansökan åt kunden med hjälp av ifyllda uppgifter. Normalt sett tar det upp till 3 veckor innan inbetalningskort för licensansökan kommer till adressen du uppgett vid beställningen. Dröjer det längre bör du höra av dig till oss. Detta gäller även vid köp i fysisk butik.

Din licensansökan börjar behandlas så snart licensavgiften är inbetald till polisen.

 

Ångerrätt och byte
Enligt distansavtalslagen har du som privatperson rätt att ångra köpet inom 14 dagar. Du har rätt att undersöka varan men om du vill ångra ditt köp skall varan återlämnas i oförändrat skick. Ångerrätten börjar löpa den dag du tar emot din leverans.
Ångerrätten gäller inte vid specialbeställda varor. Om en produkt har förseglats får du inte bryta förseglingen om du vill kunna utnyttja ångerrätten.

Om du vill utnyttja din ångerrätt (eller tex byta storlek)
Packa varan skyddat och ordentligt, så som du mottog den. Skriv på följesedeln information om att du önskar ångra ditt köp. Vänd på fraktsedeln som satt på utsidan paketet och lämna in på ett Schenkerombud så skickas det tillbaka till oss.

När vi mottagit varan debiteras du returfrakten. Köpesumma återbetalas till dig inom 30 dagar från det att vi kontrollerat att varan är i oförändrat skick.

Om du önskade att byta vara, tex byta storlek, lägger du en ny order via webbshoppen på den nya varan.

Det är även möjligt att lämna tillbaka/byta din vara direkt i butiken i Götene. Ta med kvitto/följesedel.

 

Reklamationsrätt
Länk till information om reklamationsrätt

 

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till transportbolaget. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportbolagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist uppstår tar du kontakt med oss.

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss så debiteras du 350 kr för administration kring hanteringen av ordern. Betalas inte kravet i tid lämnas det vidare till inkasso.

 

SMS-utskick
Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans samt övrig kommunikation som rör din order. Kontrollera noggrannt att du angivit rätt nummer.